23 Şubat 2015 Pazartesi

Kedilerle Dolu Bir Cafe Mi?

Bu şekilde bir konsepti ilk defa burada gördüm. Ancak dünyada aslında baya yaygınmış... Amerikalı tatlı bir bayanın sahibi olduğu bir Cafeye gittim dün. Torino'nun en ünlü alış veriş caddesi olan "Via Roma"'nın hemen paralel caddesi ("Via Giovanni Amendola") üzerinde yer alan mini minnoş bir yer. Cafenin ismi "MiaGola Cafe" ve bu konseptin ismi de "Cat Cafe". İnsanlar Cafenin önünde kuyruk olmuş, içeride yer boşalmasını bekliyorlardı. Kuyruğu beklemeye karar verdik ve sıramız geldiğinde içeriye girdik..    

İlk bakışta neyin insanların bu kadar ilgisini çektiğini anlayamasam da, daha sonradan fark ettim ki; Cafenin içerisinde bir dolu kedi var. Kimisi bir koltuğa yatmış, uyuyor; kimisi insanlara kendisini sevdiriyor ve kimisi ona olan ilgiden pek de hoşnut gözükmüyordu... Sayabildiğim kadarıyla altı kedi vardı, ancak Cafenin sahibi diğer kedilerin bir odada olduğunu, çok kalabalık olduğu için dışarıya çıkarmadığını söyledi. Tüm kedilerle bizi tek tek tanıştırdı... Silvester ve kız kardeşi Snow White, Prenses,  Uykucu ve diğerleri... Bizim masamıza Silvester oturdu ve biz kalkana kadar o da kalkmadı.

Duvarlarda, Cafede dolaşan her kedinin birer portresi olduğunu fark ettim. Tüm masalarda kedilerle ilgili kitaplar ve televizyonlarda kedilerle ilgili belgeseller vardı.

Tahmin edilebileceği gibi, Cafenin en meraklıları tabiki de çocuklar! Tüm İtalyan çocuklar kedilerle oynuyor, onlara sarılıyordu ve aileleri gayet rahatça çocukların ne yaptıklarını dahi izlemiyorlardı. 

Kedilerle dolu bir yerde mutfak olur mu diyenlere gelecek olur isek; Cafede yalnızca içecek servisi var. Yiyecek olarak eğer özel olarak o gün yapılan bir kek veya pasta var ise onu ikram ediyorlar; ancak her gün her tatlı olmuyormuş. Kediler, kendileri için hazırlanmış özel minderlerden başka bir yere oturmadılar aslında ve kahvenizi içerken ayağınıza da dolaşmıyorlar. Ayrıca kimse kedileri kucağına almıyor; kedileri oldukları yerde severek rahat bırakıyorlar. Herkes, her şey çok sakin burada...

Üç adet menü ile karşılaşıyorsunuz içeride; kahve menüsü, alkol menüsü ve çay menüsü... Bunun dışında pazar günleri öğlene kadar ufak bir büfede brunch servisleri mevcut. Fiyatlarına gelecek olursak da Torino'daki herhangi bir Cafeden farksız...

Değişik bir pazarlama tekniği doğrusu. Ama hoşuma gitmedi de diyemeyeceğim...

Z.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder